Je voelt je al een tijdje niet zo lekker. De avonden worden steeds korter je gaat later naar bed. De hele nacht lig je te draaien en de wekker lijkt steeds vroeger te gaan. Je hebt het niet meer naar je zin op je werk maar nadenken over een andere job vind je belachelijk in deze crisis.

Het is natuurlijk niet vreemd dat je in crisis tijd niet zomaar van baan wil veranderen. Je weet nu wat je hebt en misschien kom je je proeftijd niet eens door. Maar eigenlijk leef je in een schijn veiligheid want je huidige baan is ook minder zeker dan dat je denkt en contracten zijn eigenlijk niet zoveel meer waard. Ik hoorde vandaag weer een verhaal van een verzekeringsagent die na 18 jaar dienst verband gewoon aan de kant wordt geschoven.

Het is dus belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Juist in deze tijd is het van belang om na te denken voor welke job jij energie weet op te roepen om goede prestaties neer te zetten. Als een werkgever de keuze heeft wie gaat er dan als eerste uit? Die super gemotiveerde medewerker die meer dan zijn werk doet, of die uitgebluste, teleurgestelde medewerker?

Het is de zaak om niet in paniek te raken maar juist om aandacht te geven aan een loopbaanvisie, die op de langere termijn werkt voor jou

Sorry, comments are closed.