Workshops zijn tegenwoordig erg populair. Voor elke activiteit is er wel een workshop te volgen, of het nu gaat om yoga, bon bons maken of bijvoorbeeld mindfullness training. En dat is goed verklaarbaar, want iedereen wil wel graag kennismaken met een nieuwe activiteit onder deskundige begeleiding of juist hun kennis opfrissen middels een workshop. En behalve iets leren, is het vaak ook nog eens een gezellige bijeenkomst en je leert doorgaans ook andere mensen kennen met dezelfde interesse.

Voordat we verder gaan over de uiteenlopende workshops, is het wellicht eerst eens even belangrijk om uit te leggen wat een workshop nu precies is. Het woord workshop komt uit de Engelse taal en betekent letterlijk ‘werkplaats’. Een plek waar je dus werkt, maar vooral leert. Een workshop is een bijeenkomst van een paar uur of soms zelfs een paar dagen waar je onder begeleiding van een deskundige iets leert. Vaak gaan workshops over vaardigheden die met werk te maken hebben of juist hobby’s. Zowel theoriekennis als praktijkervaring worden doorgaans gecombineerd tijdens een workshop. Als er iets wordt uitgelegd, kan dit in een workshop meteen worden gedemonstreerd of worden geoefend. De deelnemers in een workshop zitten vaak dus niet alleen stil, maar gaan ook actief aan de slag. Dat is wel een vereiste van de deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan discussies, waarbij de docent kan sturen of vaardigheden meteen ter plekke kan verbeteren of extra informatie kan geven of deelnemers zelf kan laten oefenen middels rollenspellen.

Zoals eerder gezegd zijn de soorten workshops enorm divers. Wel zijn er een aantal workshops die bovenmatig populair zijn de laatste tijd.

Chocolade Workshop
Onder andere de workshop bonbons maken is erg geliefd en overal kom je deze workshops wel tegen, in tijdschriften, kranten of via via. Met een groepje leer je dan (vaak bij een bakker of bonbonnière) in de keuken hoe je bonbons en andere chocolade lekkernijen maakt. Je gaat dus zelf aan de slag en mag na afloop doorgaans je eigen chocolaatjes mee naar huis nemen om het thuisfront jouw talenten te laten proeven!

Tai Chi Workshop
Door de drukte en stress om ons heen, zoeken we steeds vaker de rust op of oefeningen om rust te creëren. Tai Chi is onder andere een tweede workshop die veel liefhebbers aantrekt. Tijdens zo’n workshop leer je kennis maken met deze vechtkunst of juist je concentratie en oefeningen verbeteren. Ook is deze activiteit erg populair als bedrijfsuitje.

Workshop Social Media
Deze workshop in Breda is ook een van de meest geboekte workshops in het afgelopen jaar. En dat is ook niet gek, want social media is hot! Tijdens deze cursus leer je hoe je aan de slag kunt gaan met social media en wat het belang hiervan is. Er zijn vaak workshops voor gevorderden of beginners.

Uiteraard zijn er nog talloze andere workshops, denk aan een golfclinic, meditatie workshop, een workshop lachen, percussie of mindmappen.

Sorry, comments are closed.